Expertkommentatorn väcktes till liv

Efter att legat lite lågt ett tag som friidrottsexpert, så har sommaren bjudit på flera vunna uppdrag för både radio, TV och tidningar. 

Under åren 2003-2010 jobbade jag som friidrottsexpert för Sveriges Television. Jag har bland annat kommenterat både EM, VM och OS. De senaste åren har jag inte prioriterat expertkommenterandet, men i sommar har jag gjort comeback. Det började med P4 tillsammans med Sarit Monastyrski, där vi drog paralleller mellan elitidrott och vardagsliv. Vad kan man lära sig av idrotten och hur kan man omvandla fenomen från idrotten i sin vardag?

Hägge med Sarit

Under OS i Rio var jag krönikör för Borås Tidning och Sveriges Radio och hann även med att gästa Sveriges Television och Gomorron Sverige. Underbart att i flera olika medier samtidigt få nörda loss på friidrott.

Peter Häggström gäst hos SVT

Det har varit kul att experttycka igen och den spontana känslan är att det bara varit nyttigt att varit borta ett tag. Med distansen ser man med nya ögon på sporten jag älskar. Hoppas att ni har gillat det och att det inte dröjer länge innan nästa uppdrag.

Läs krönikorna för Borås tidning här:

Rekordhetsen är osund

De svenska friidrottarna har underpresterat

//Peter Häggström Lindecrantz