Senaste Nytt

Nya föreläsninguppdrag

Efter att ha blivit inbjuden som föreläsare till att prata om hållbart sportmode är det snart dags för nästa spännande uppdrag i Malmö.

Idrotten ligger mig varmt om hjärtat och inte minst alla rätt att vara med. Jag har genom åren gjort mängder av föreläsningar för förbund, föreningar, företag och skolor som handlat om prestation och idrott. Tanken är att ge en ny bild av vad som får oss att prestera och vad vi alla har att vinna på ha ett öppet prestationsklimat.

Peter Häggström

Nyligen fick jag förmånen att föreläsa i min hemstad Borås där jag var inbjuden av Västsvenska Idrottsförbundet. På SM-veckan i juni är det dags för ny föreläsning och då är det SISU som är arrangör.

För övrigt jobbar jag mycket med YMR Track Club för närvarande som växer stadigt. Där får jag möjlighet att testa alla kunskaper om varumärkesbyggande i ett verkligt case. Kolla gärna in våren nyheter på hemsidan.

Regnbågshjältar vinner Venice TV Awards

Regnbågshjältar är utnämnt till världens bästa sportprogram 2018 vid Venice TV Award i Venedig. Samtidigt nomineras TV-programmet till ytterligare ett internationellt TV-pris. 

Som SVT var först att rapportera om så vinner alltså TV-programmet Regnbågshjältar  Venice TV-Award där Peter Häggström Lindecrantz tillsammans med Kajsa Bergqvist ligger bakom både idén och är programledare.

Peter och Kajsa

”Det är otroligt häftigt att vinna det här priset. Jag vill tacka juryn så klart, men även Kajsa så klart och även produktionsbolaget Filmriding och SVT  som gjort ett väldigt bra jobb” säger Peter Häggström Lindecrantz.

Regnbågshjältar är också nominerat till Sport-TV-galan i Milano i november.

Föreläsning för Svenska Simförbundet

Tillsammans med Kajsa Bergqvist, föreläste jag i Malmö för Svenska Simförbundet. Det blev en föreläsning om att våga vara sig själv för att prestera bättre.

Allt eftersom jag och Kajsa spelade in Regnbågshjältar med Filmriding för SVT, så har vi blivit allt mer anlitade som föreläsare. I våras var vi Eskilstuna och pratade och nu var det dags att föreläsa för Svenska Simförbundet. Det blev ett samtal om vikten att våga vara sig själv, hur vi ska kunna välkomna alla till idrotten och hur idrottens ”magiska formel” för att lyckas kanske trots allt är lite väl enkel. Vi träffade en engagerad publik och ett engagerat förbund.

Regnbågshjältar

Flera nya föreläsningsuppdrag

I förra veckan fick jag förmånen att föreläsa för ett taggat gäng i Västerås och denna och nästa vecka väntar nya spännande uppdrag i Borås, Stockholm och Eskilstuna. Vilken förmån det är att få inspirera andra. 

Förra veckans föreläsning höll på att aldrig bli av. En lastbil hade vält på vägen till Västerås, så jag blev stående i en lång bilkö en bra stund. 30 min försenad anlände jag till Västerås och fick äntligen köra föreläsningen ”När varumärke och kultur blir ett” för härliga Studieförbundet Vuxenskolan i samband med deras årliga konferens.

Denna veckan träffar jag Consortum och deras kunder i Borås. Då blir det mer fokus på livet som entreprenör via näringslivet och idrotten. Extra kul att få inspirera på hemmaplan denna gången. Föreläsningsturnén fortsätter nästa vecka med säljledningen för H&M Sverige, där jag också i vanlig ordning håller i ett träningspass. När vi ska toppa formen, så hänger det fysiska och mentala ihop.

Därefter avslutas turnén med Sörmlandsidrotten i Eskilstuna tillsammans med min vapendragare Kajsa Bergqvist, där vi pratar om en öppnare idrott, där alla är välkomna.

Jag vill passa på att tacka alla kunder för de spännande uppdragen!

Peter Häggström

//Peter Häggström Lindecrantz

Regnbågshjältar till Input i New York

I maj åker Peter Häggström och Kajsa Bergqvist till New York för att vara med på TV-konferensen Input eftersom TV-programmet Regnbågshjältar nominerats att delta. 

Regnbågshjältar har fått mycket uppmärksamhet för att vara banbrytande inom idrott och HBTQ och i februari vann Peter och Kajsa pris som ”Årets duo” på QX-galan. I maj åker duon till New York för att tillsammans med andra nominerade TV-program vara med på Input

Regnbågshjältar

”Det är en ära att blivit nominerade till Input. Det känns lite extra speciellt att komma tillbaka till New York ett år efter att vi var där och träffade två av de idrottare som var med i programmet – Lacey Baker och Bryan Anderson” säger Peter Häggström.

Regnbågshjältar finns fortfarande att se på SVT Play.

 

None